Pinterestin käyttö suomeksi - näillä pääset alkuun!

Pinterestin käytön perusteet yrittäjille, bloggareille ja sisällöntuottajille. Lue vinkit Pinterest-tilin luomiseen www.nellaino.com #pinterest #pinterestvinkit #sosiaalinenmedia #digimarkkinointi

PINTERESTIN KÄYTTÖ JA MITEN PÄÄSET ALKUUN!

 

PINTEREST-TILIN LUOMINEN

 

Pinterest-tilin luominen on helppoa ja se onnistuu myös todella nopeasti! Tarvitse tilin luomiseen aikaa noin 10 - 15 minuuttia.

 

Aloita heti aluksi luomalla yritystili.

 

Yritystiliä varten sinulla ei tarvitse olla varsinaista yritystä, mutta nettisivut pitäisi olla olemassa. Jos sinulla siis on nettisivut tai oma blogi, suosittelen AINA yritystilin perustamista.

Miten luot tilin Pinterestiin?

Voit muuttaa myöhemmin tiliä avatessa antamiasi tietoja, joten sinun ei tarvitse vielä tässä vaiheessa miettiä esimerkiksi yritysnimeäsi (Business name).

Huomaathan, että voit käyttää Pinterestiä suomen kielellä. Kielivalinnan löydät Pinterestin Asetukset-kohdasta luotuasi ensin tilin.

Yritystilin luominen Pinterestiin

Kuuntele alla olevalta videoltani, miksi yritystilin luominen kannattaa!

 

Pahoittelen, että video loppuu hieman kesken! En huomannut, että 15 minuuttia tuli jo täyteen, kun vain jatkoin puhumista. Mitään olennaista ei kuitenkaan jäänyt pois videolta, joten voit olla huoleti ja katsoa sen loppuun asti. (Pahoittelut myös hirveästä määrästä “tavallaan” - sanan käyttämisestä videolla.)

 

MITEN KÄYTÄN PINTERESTIÄ?

 

Pinterestin käyttäminen on yhtä helppoa kuin itse tilin luominenkin.

Pinterestiin pääsee sisälle mielestäni parhaiten siten, että alkaa vain käyttämään sitä luomalla ensin tauluja itselleen ja sen jälkeen tallentamalla ja uudelleentallentamalla sinne kuvia.

 

Ensin suosittelen sinua luomaan tauluja (= boards) sen mukaan, mitkä aiheet sinua itseäsi kiinnostavat.

 

Taulun luonti käy helposti, kun menet kohtaan Profiili ja klikkaat kohtaa Taulut. Tämän jälkeen näet vasemmalla kohdan, jossa on plus-merkki punaisen ympyrän sisällä ja alla lukee "Luo taulu". Kun klikkaa plussaa, aukeaa taulun luomista varten "lomake".

Kirjoita ensin taulun nimi (voit muokata tätä jälkikäteen!) ja sen jälkeen paina kohdasta "Luo".

Voit myös laittaa kansion salaiseksi, jolloin sen sisältö ei näy muille Pinterestin käyttäjille. Tällöin klikkaa "Salainen Lisätietoja" kohdan painiketta niin, että se muuttuu punaiseksi.

Laadi omia tauluja Pinterestiin

Luotuasi uuden taulun, se näyttää tältä. Taulu on nyt luotu, mutta siinä ei ole vielä lainkaan sisältöä.

 

Näin luot uuden taulun tilillesi

Ylinnä on taulun nimi, jonka olet sille antanut. Nimesin testitauluni nimellä "Käsityöt".

Voit tehdä erilaisia osioita kansiosi sisälle. Painamalla kohdasta "Lisää osio" pääset nimeämään eri osioita. Käsityöt-kansiossa voisi osioina olla esimerkiksi "Villasukat", "Pipot", "Lastenvaatteet", "Ompelukset" jne.

Kun kansio on luotu, voit alkaa lisäämään sinne pinnejä (= kuvia) painamalla plus-merkkiä "Luo Pin-lisäys" kohdassa. 

Luomasi uuden taulun alaosassa näkyy hakusuosituksia eri värisillä pohjilla.

 

Kyseiset hakusuositukset ovat sanayhdistelmiä, joilla pinterestin käyttäjät hakevat siitä aihepiiristä, jolla olet taulusi nimennyt.

 

Lisää näistä olennaisimmat sanayhdistelmät kansiosi kuvaus-osaan (joka on nyt vielä esimerkissä tyhjänä). Näin saat heti optimoitua kansiosi Pinterest-hakuja varten.

Tauluihin voit ensin tallentaa kuvia (= pinnejä), jotka kiinnostavat sinua. Esimerkiksi ideoita kuinka voisit markkinoida itseäsi netissä, miten sisustaa olohuoneesi, kirjasuosituksia kesälukemiseksi, vinkkejä lasten kanssa askarteluun jne. 

Myöhemmin opit miten käytät kansioita ja tallentamiasi kuvia hyödyksi oman liiketoimintasi, palvelujesi ja tuotteidesi markkinoinnissa Pinterestin avulla. Aloita kuitenkin ensin tutustumalla Pinterestiin ja keräämällä itseäsi inspiroivia pinnejä!

 

MUOKKAA TAULUSI PINTEREST-HAKUJA VARTEN

 

Luotuasi useampia uusia tauluja Pinterest-tilillesi, muista myös jo tässä vaiheessa optimoida ne Pinterest-hakuja varten.

Pääset muokkaamaan taulua painamalla taulun yläpuolella olevaa kynän kuvaa. Silloin sinulle avautuu taulun tiedot:

Optimoi Pinterest-taulut sopivilla hakusanoilla

 

NÄIN MUOKKAAT TAULUASI:

 

Voit muokata taulua sen jälkeen, kun olet ensin luonut sen.

1. Nimi: kirjoita yksinkertainen nimi taululle, älä käytä sanoja, joita ihmiset eivät hae Pinterestistä

2. Kuvaus: kirjoita ytimekäs kuvaus siitä, mitä taulusi sisältää ja muista lisätä relevantteja avainsanoja, joilla haluat, että oma tauluusi tallentama sisältö löytyy Pinterestistä

3. Luokka: mihin Pinterest-luokkaan taulusi kuuluu, valitse oikea! Käsityöt-esimerkkikansio kuuluu luokkaan "Käsityöt ja askartelu".

4. Muuta kansio salaiseksi, mikäli et halua näyttää sen sisältöä muille.

5. Jos haluat, että joku muukin tallettaa kuvia luomaasi kansioon, voit kutsua siihen osallistujia. Näin luodaan Pinterestiin ryhmätauluja, jotka ovat erittäin suosittuja. 

6. Lisäksi voit muuttaa taulun "kansikuvaa" sen jälkeen, kun olet tallentanut kansioon kuvia (= pinnejä).

7. Muista aina tallettaa tekemäsi muutokset!

 

PIN-LISÄYSTEN TEKEMINEN

 

Ylempänä olevalla videolla näytän miten voit tehdä omia pin-lisäyksiä tauluihisi.

Pin-lisäyksiä voit tehdä joko suoraan omalta sivustoltasi tai tallettamalla kuvan suoraan Pinterestiin (näytän tämän vaihtoehdon videolla).

Muista aina lisätä relevantti URL-osoite, jos talletat kuvia suoraan Pinterestiin!

Tee pin-lisäyksiä tauluusi

Omien pin-lisäysten lisäksi muista uudelleenpinnata/uudelleentallentaa (= repin) myös muiden luomaa sisältöä.

Tämä ei ole välttämätöntä, mutta luodaksesi houkuttelevan Pinterest-tilin sisällytä kansioihisi muitakin kuin vain omia kuviasi. Sharing is caring!

 

MIKSI KÄYTTÄÄ PINTERESTIÄ?

 

Pinterest on mahtava paikka lisätä liikennettä nettisivuillesi, blogiisi ja nettikauppaasi.

Pinterestin avulla pystyt myös lisäämään brändinäkyvyyttäsi, kasvattamaan sähköpostilistaasi ja saamaan ihan oikeita, maksavia asiakkaita tuotteillesi ja palveluillesi.

 

Pinterestissä voit "mainostaa" omia palvelujasi ja/tai tuotteitasi käytännössä ilmaiseksi.

 

Pinterest-markkinointi vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä, mutta se palkitaan aina!

En ole tavannut vielä ainoatakaan Pinterestin käyttäjää, joita olen auttanut Pinterest-markkinoinnissa, jotka eivät olisi hyötyneet Pinterest-markkinoinnista. 

Pinterest-markkinointi vaatii myös suunnitelmallisuutta kuten kaikki muukin markkinointi. Pelkkä kuvien tallentaminen kansioihin ei valitettavasti riitä.

Kerron myöhemmissä blogikirjoituksissani tarkemmin niistä strategioista, joita sinun tulisi käyttää saadaksesi Pinterestistä todellista hyötyä.

 

 

OSAATKO VAHVISTAA NETTISIVUSI JA TIEDÄTKÖ MITEN RICH PINNIT AKTIVOIDAAN?

Haluatko saada laatimani ohjeen siitä, miten vahvistat nettisivusi Pinterestiin sekä aktivoit rich pinnit?

Liity suomenkieliselle postituslistalleni ja voit samalla ladata ilmaisen ohjeistuksen itsellesi!

LISÄLUETTAVAA!

Lue myös Tuula Kyrölän kirjoittama blogikirjoitus hänen Ristiin rastiin -blogistaan liittyen Pinterestin käyttämiseen ja Pinteerstin hyötyihin (jos et malta odottaa seuraavaa blogikirjoitustani).

Stay tuned!