Maksaako Pinterest?

MITÄ PINTEREST MAKSAA JA MIKSI?

Kaksi kirjaa ja maljakko pöydän päällä sekä teksti Maksaako Pinterest?

Maksaako Pinterest? on kysymys, jota suomalaiset hakevat Googlesta ja päätyvät tänne Nellainon nettisivuille.

Kummastelin aluksi tuota hakutulosta, mutta onhan se aivan järkeen käypää. Yrittäjä tai yritys, joka on kuullut Pinterest markkinoinnista eikä tiedä siitä mitään haluaa varmastikin ensimmäisenä tietää paljonko markkinointi maksaa.

Entä onko Pinterest ilmainen sovellus?

Kyllä, Pinterest on ilmainen alusta. Pinterestissä voi myös tehdä maksettua mainontaa.

Mistä Pinterest markkinointia voi ostaa?

Suomessa ei ole kuin kourallinen Pinterest markkinoinnin tekijöitä. Vuonna 2023 en ole löytänyt digitoimistoja tai markkinointitoimistoja, jotka kertoisivat selkeästi tarjoavansa orgaanista Pinterest markkinointipalvelua yrityksille.

Digitoimistoissa Pinterest on usein yhtenä osana markkinointikokonaisuutta. Suomalaiset digitoimistot ovat selkeästi keskittyneet Pinterest-mainoksiin ja kukaan ei ainakaan nettisivuillaan kerro tarjoavansa orgaanista Pinterest markkinointia. Orgaaninen markkinointi ja siihen suunnatut Pinterest-palvelut loistavat siis poissaolollaan Suomen markkinoilla.

Olen paljon pohtinut sitä, miksi orgaanista, hyvää liikennettä Pinterestistä ei arvosteta samalla tavalla kuin mainosten avulla saatua liikennettä ja näkyvyyttä?

Pinterest markkinoinnin hyödyntäminen on Suomessa todellakin vielä alkutekijöissään. Sen vuoksi yleistä hintatasoa orgaaniselle Pinterest markkinoinnille on vaikea määritellä. Vaikea on määritellä hintaa myöskään Pinterest mainonnan ulkoistukselle, koska digitoimistojen sivuilta ei hintoja yleensä löydy.


Orgaaninen Pinterest markkinointi on ilmaista silloin, kun teet sitä itse.


Pinterest sovelluksena ei siis maksa mitään. On täysin ilmaista avata Pinterestiin yritystili ja tallettaa sinne yrityksen sisältöjä.

Voit lukea Nellainon blogipostauksesta ohjeet Pinterest yritystilin avaamiseen.

Mainokset Pinterestissä maksavat samalla tavalla kuin muissakin sosiaalisen median alustoissa tai hakukoneissa.

Mainokset Pinterestissä ovat tällä hetkellä lähtökohtaisesti vielä halvempia kuin esimerkiksi Facebook-mainokset. Koska en itse ole Facebook-mainonnan asiantuntija en osaa vertailla Pinterest-mainosten tehoa verrattuna Facebook-mainoksiin tai esimerkiksi Instagram-mainoksiin.

Nellainossa keskitymme tällä hetkellä pääasiassa orgaaniseen markkinointiin Pinterestissä. Autamme yrityksiä ohjaamalla orgaanisesti liikennettä Pinterestistä yrityksen verkkokauppaan, blogiin, nettisivuille, uutiskirjeen landing-sivulle jne. Pinterest mainokset ovat kuitenkin tulossa myöhemmin Nellainon palveluvalikoimaan.

Pinterestistä tuleva orgaaninen liikenne on pitkäikäistä. Pinterestin orgaaninen liikenne vain paranee vuosi vuodelta, jos yrityksen sinne tuottama sisältö on evergreeniä.

Vuosi 2022 toi paljon hyvää ja uutta Pinterestin tekemiseen. Vanhat Pinterest taktiikat EIVÄT todellakaan toimi enää. Kannustan myös suhtautumaan todella kriittisesti netissä oleviin neuvoihin Pinterest-markkinoinnin osalta, koska enin osa on joko vanhentunutta tai muuten virheellistä tietoa. Varmista aina, että lähde, jonka neuvoja noudatat on luotettava.


Mitä VASTAAN blogipostaukseni OTSIKKOON: mitä Pinterest maksaa?

Pinterest markkinointi maksaa joko 0 euroa tai sitten useita satoja euroja, jopa tuhansia euroja kuukaudessa.

Pinterestin kalleus tai halpuus riippuu siitä kuinka paljon yritys tekee markkinointia itse ja kuinka paljon aikoo sitä ulkoistaa. Hintaan vaikuttaa myös se tehdäänkö yritykselle vain orgaanista markkinointia vai myös Pinterest mainontaa.

Kaikki orgaanista markkinointia itse tekevät tietävät, että se vie aikaa. Sama koskee myös orgaanista Pinterest markkinointia.

Sisällön tuottaminen ja sisällön optimointi kohderyhmään liittyvillä relevanteilla avainsanoilla ei tapahdu hetkessä.


Minkä hinnan laitat omalle ajallesi?


Mitä enemmän ulkoistat Pinterest markkinointia jollekulle muulle, sitä enemmän siitä maksat. Mutta samalla sitä enemmän vapautat omaa ja yrityksesi henkilökunnan aikaa yrityksen ydintoiminnoille.

Orgaaninen liikenteen ohjaaminen Pinterestistä verkkokauppaan, kotisivuille tai blogiin edellyttää useita asioita, mitkä tulisi hallita. Kun mietit teetkö itse vai ulkoistatko, niin pohdi seuraavia alla olevia asioita.

Tarkista, että seuraavat asiat hoituvat omatoimisesti:

  1. Pinterest-yritystili on optimoitu Pinterest-hakuja varten

    • Tiedäthän parhaat avainsanayhdistelmät tai sanat, joilla sisältöäsi haetaan Pinterestistä?

    • Onko tilillä tarpeeksi kansioita/tauluja Pinterestissä, joihin sisältöä talletetaan?

    • Onko Pinterest taulut optimoitu relevanteilla avainsanoilla?


  2. Verkkosivujen vahvistaminen Pinterestiin, rich pinnien aktivointi ja sivuston on hyvä olla muiltakin osin soveltuva Pinterest-markkinointiin

  3. Yrityksellä olisi suositeltavaa olla omia kuvia, joista pinnejä tehdään eli inspiroivaa ja originaalia visuaalista sisältöä Pinterestiin


  4. Teet uusia pinnejä vähintään 3 kertaa viikossa (mielellään kuitenkin joka päivä!). Jos pidät taukoa pinnaamisessa, tulet todennäköisesti huomaamaan sen välittömästi tilin ja sisältöjen näkyvyyden heikentymisenä.


  5. Yrityksen on hyvä tietää millaisia käyttäjiä Pinterestissä on, ja mitä he haluavat nähdä Pinterestissä. Kohderyhmän tuntemus Pinterestissä on tärkeää!


  6. Suosittelen käyttämään Tailwindiä tai muuta ajastusohjelmaa sisältöjen ajastamisessa Pinterestiin, sillä Pinterest-markkinoinnin tekeminen manuaalisesti on työlästä, vaikkakin ilmaista


  7. Pinterestin oman statistiikan analysointi, Tailwindin tilastojen sekä erityisesti Google Analyticsista saatavien tietojen tarkastelu ja analysointi ovat tärkeitä uuden sisällön suunnittelussa

  8. Ymmärrys siitä, miten pinneistä saa tehtyä mielenkiintoisia ja toimivia (videopinnit, tavalliset pinnit, karusellipinnit, idea-pinnit). Sisällöntuotannon tehostamiseksi kannattaa tehdä valmiiksi pohjia, jotka auttavat pinnien teossa. Suosittelen Canvaa kaikille Pinterest markkinoinnista kiinnostuneille!

Sinisellä taustalla pinkki teksti Maksaako Pinterest?


Yllä oleva lista saattaa ensin tuntua uuvuttavalta. Myönnän, että sitä se onkin alussa, kun ryhtyy itse tekemään Pinterest markkinointia. Jos kuitenkin haluat säästää rahoja etkä halua maksaa Pinterest markkinoinnin ulkoistamisesta, on se ainoa vaihtoehtosi.


Kannattaa laskea paljonko nuo kaikki vaiheet veisivät sinulta tai yrityksesi henkilökunnalta aikaa? Kauanko menee niiden opetteluun ja minkälaisen hintalapun laitatte sille?

Alkuvaiheessa aikaa menee tuplasti verrattuna siihen, kun Pinterest markkinointi on jo hallussa, systeemit ja tarvittavat ohjelmat käytössä.


PALJONKO MAKSAA NELLAINON PINTEREST-PALVELUT?

Nellaino tarjoaa maksullista Pinterest Starttipakettia yrittäjille ja yrityksille Pinterest-markkinoinnin aloittamiseksi. Palvelu on suunnattu yrityksille ja brändeille, joilla ei ole vielä lainkaan optimoitua Pinterest-yritystiliä.

Pinterest Starttipaketin hinnat alkavat 3.500 eurosta (+ 24% alv) ja sisältävät yrityksen Pinterest-yritystilin optimoinnin lisäksi avainsanatutkimuksen ja 2 kk:n tilin hallinnoinnin, kuukausittaisen raportoinnin sekä sisältöehdotuksia yrityksen niitä halutessa.

Pinterest Starttipaketin jälkeen yritykset yleensä jatkavat Pinterest Sisältö -palvelulla, jonka hinta vaihtelee yrityksen tarpeiden, sisällön määrän ja tavoitteiden perusteella. Tällä hetkellä Pinterest Sisältö-palvelun hinnat alkavat 650 eurosta (+24% alv)/kk.

Pinterest markkinoinnin ulkoistamishintaan vaikuttaa lähes aina se kuinka kokenut Pinterest-markkinoija on kyseessä ja kuinka paljon kaikkia erilaisia töitä sisältyy palveluun.

Nellainon Pinterest Starttipakettiin kuuluu esimerkiksi aina kirjallinen raportointi tilin tuloksista jokaisen kuukauden jälkeen ja toimenpide-ehdotuksia. Teemme myös hyvin paljon taustatyötä ja markkinatutkimusta, jatkuvaa avainsanojen etsimistä ja sisältöideointia Pinterest asiakkaillemme.

Paljonko Pinterest markkinointi todellisuudessa maksaa riippuu siis paljolti siitä kuinka paljon yrityksessä tehdään markkinointia itse ja kuinka paljon sitä ulkoistetaan.

Laita viestiä, jos yritystäsi kiinnostavat Nellainon Pinterest-palvelut tai kokonaisvaltaisempi hakukonemarkkinointi (sisältää Pinterestin lisäksi hakukoneoptimoinnin)!

Blogipostaus päivitetty 4.1.2023

 

Jos haluatte yrityksenä tehdä itse Pinterest markkinointinne, suosittelen tutustumaan Pinterest Akatemia verkko-ohjelmaan, joka opastaa orgaanisen Pinterest markkinoinnin saloihin.


Jos puolestaan olet kiinnostunut siitä, miten voit ansaita Pinterestissä rahaa, niin suosittelen tutustumaan tähän Pinterestin omaan info-sivuun: How to make money on Pinterest

Petra Veikkola

Bisnesmentorointi ja Pinterest + SEO markkinointi

https://nellaino.com
Previous
Previous

Miten aloitat Pinterestin käytön - osa 1

Next
Next

Pinterest ja Instagram MARKKINOINTI - miten hyödynnät KUMPAAKIN YHDESSÄ?