Pinterest-vinkit valokuvaajille

Pinterest-vinkit valokuvaajille sekä ilmainen Pinterest-opas. www.nellaino.com #pinterestvinkit #yrittäjä

PINTERESTIN TEHOKÄYTTÖ LUOVALLA ALALLA

Pinterest on erinomainen paikka kerätä inspiraatiota. Ohjata liikennettä kotisivuille tai blogiin. Suunnitella kuvauksia tai muita asiakasprojekteja yhdessä asiakkaan kanssa, ja laatia vaikkapa portfolio omille kuville tai projekteille.

MIKSI PINTEREST ON HYVÄ VALOKUVAAJILLE?

Jokainen valokuvaaja varmasti haluaa saada omia kuviaan mahdollisimman monen silmäparin nähtäväksi.

Instagram ja Facebook ovat hyviä valokuvaajan markkinointityökaluina, mutta kuvat, jotka postaat niihin eivät elä kovinkaan kauaa aikaa “nettimaailmassa”.

Postaus/kuva näkyy Instagramin tai Facebookin feedissä muutamia tunteja tai päiviä ja sitten se on käytännössä “vanha”. Twitterissä aikaperiodi on vielä lyhyempi, vain 7 minuuttia!!

Pinterest on täysin vastakohta näille edellä mainituille sosiaalisen median kanaville.

Pinterestiä käyttäessäsi et välttämättä saa välitöntä ja pikaista onnistumisen tunnetta, sillä Pinterestissä kestää yleensä noin 3-4 kuukautta ennen kuin sinne tallettamasi kuva kunnolla tavoittaa ihmisiä.

 
 

Pinterest on pitkäjänteistä markkinointia varten. Ei siis pikavoitto uusiin asiakkaisiin!

Tosin tästäkin on poikkeuksia! Jos saat kuvasi näkymään esimerkiksi suositussa blogissa tai ulkomaisessa nettijulkaisussa, voit nähdä isonkin muutoksen nettisivuillesi tulevassa liikenteessä pian kuvien julkaisemisen jälkeen!

Esimerkiksi ulkomaiset hääblogit, kuten Ruffled Blog ja Magnolia Rouge, ovat tuoneet paljon liikennettä hääkuvaussivustolleni, kun kuviani on julkaistu niissä ja ne on sen jälkeen pinnattu Pinterestiin!

Ruffled Blogissa kaksi kertaa julkaistuIsta kakkukukuvistani on tullut jo viraaleja. Kuvat julkaistiin Ruffled Blogissa helmikuussa 2016, ja edelleen melkein kolme vuotta myöhemmin törmään säännöllisesti siihen, että kakkukuvaa/—kuvia julkaistaan ja jaetaan sekä Pinterestissä että Instagramissa!!

 
Photo: Petra Veikkola Cake: Gaggui

Photo: Petra Veikkola Cake: Gaggui

 

Kun kerran näet vaivan tallettaa ja optimoida Pinterestiin omia kuviasi, ne tuottavat sinulle tulosta vielä kuukausien tai jopa vuosienkin jälkeen.

Se työ minkä teet nyt auttaa sinua myöhemmin eli älä lannistu, vaikka heti et näkisikään mitään merkittävää muutosta. Se muutos tulee kyllä ajan kanssa! Ja se muutos on iso!

Pinterest ei siis sovi ihmisille, jotka haluavat tuloksia pääasiassa nyt ja heti! Jos olet tällainen ihminen, kehoitan sinua panostamaan Facebook-mainoksiin tai muihin lyhyen tähtäimen markkinointikanaviin.

Tehtävä: Tarkista omasta Google Analyticsistä, mistä liikenne kotisivuillesi tai blogiisi tulee? Saatko yhtään liikennettä Pinterestistä? Jos et, niin sinulla on suunnaton potentiaali käytettävänäsi! Vaikka saisitkin jo nyt liikennettä Pinterestistä, voin taata, että pystyt lisäämään sitä vielä entisestään, jos noudatat Pinterest-oppaassani antamiani vinkkejä.

NOPEAT PINTEREST-VINKIT VALOKUVAAJILLE

Muutama helppo ja nopea vinkki kaikille valokuvaajille (nämä vinkit käyvät kyllä muillekin Pinterestin käyttäjille!) Pinterestin käyttöön:

  • vaihda henkilökohtainen Pinterest-tilisi yritystiliin (ilmainen, ei tarvitse olla “oikeaa yritystä”)

  • muuta henkilökohtaiset kansiosi salaisiksi (potentiaaliset asiakkaasi eivät ehkä halua nähdä keräämiäsi kissakuvia, elleivät he nimenomaan halua kuvauttaa kissaansa juuri sinulla!)

  • arkistoi kansiot, joita et ole käyttänyt ja joissa on vain vähän kuvia tai ne ovat muuten epämääräisiä

  • päivitä profiilisi tiedot (päivitä kuva, nimi, bio ja kansioiden nimet sekä kuvailuosiot)

  • ryhdy tekemään pinnejä eli talleta omia kuviasi omiin kansioihisi JA muista lisätä avainsanat!

Et tarvitse Pinterestissä suurta seuraajajoukkoa siihen, että sinun kuvasi voivat näkyä tuhansille ja sadoille tuhansille ihmisille ympäri maailmaa. Tarvitse vain hieman kärsivällisyyttä ja oikeat avainsanat (+ houkuttelevat ja kauniit kuvat tietysti)!

Liity postituslistalleni (Pinterest-vinkit suomeksi), niin voit ladata valokuvaajille laatimani sähköisen 30-sivuisen Pinterest-oppaan.

 
 
Miten valokuvaaja voi käyttää Pinterestiä. Lue ilmaisesta Pinterest-oppaastani. www.nellaino.com%2Fblog #pinterestvinkit #pinterestmarkkinointi #valokuvaajat