Miten markkinoin yritystäni Pinterestissä? 7 tehokasta vinkkiä

 
7 parasta vinkkiä Pinterest-markkinointiin. Lue blogista: www.nellaino.com/blog #nellaino #pinterestmarkkinointi
 

PINTEREST JA OMAN YRITYKSEN MARKKINOINTI - 7 PARASTA VINKKIÄ

Omien palvelujen tai tuotteiden markkinointi Pinterestissä todella helppoa ja tehokasta, mutta erittäin vähän hyödynnettyä Suomessa.


Erityisesti ulkomaiset vähittäiskaupat ovat malliesimerkkejä siitä, miten Pinterestiä on mahdollista hyödyntää kuluttajille suunnatussa markkinoinnissa. Pinterest on hyvin visuaalinen ja interaktiivinen, mikä miellyttää useampia kuluttajia.

 
 
West Elmin markkinointitaktiikat Pinterestissä. #pinterest #nellaino
 

Kurkkaa esimerkiksi näiden kuluttajille myyvien kansainvälisten brändien Pinterest-tilit:

Target

West Elm

TOMS

L’oreal

Nordstrom

 
Pinterest markkinointi on tehokasta ja edullista. Katso TOMS:n Pinterest-tili ja ota vinkkejä sieltä omaan markkinointiisi. www.nellaino.com/blog #nellaino #pinterestmarkkinointi #toms
 

Pinterestiä ei kannata sivuuttaa myöskään yrityksille tarjottavien palvelujen tai tuotteiden osalta. Etenkään, jos hakukoneoptimointi on olennainen osa oman yrityksen digitaalista markkinointistrategiaa. Pinterest on merkittävä apu olipa kyseessä sitten kuluttajille tai yrityksille tuotteiden tai palvelujen tarjoaminen.

Pinnien tallettaminen ja uudelleenpinnaus

Pinterest kannustaa jakamaan tietoa ja yli 80 % kaikista pinneistä onkin sellaisia, jonka joku on uudelleenpinnannut eli tallettanut omaan kansioonsa. Keskimäärin jokainen pinni uudelleenpinnataan noin 10 kertaa.


Suurin osa Pinterestin käyttäjistä vain tallentaa kuvia luomatta sinne itse lainkaan sisältöä. Tässä olisi sinun ja yrityksesi mahdollisuus olla osa sitä pientä joukkoa, joka luo sisältöä Pinterestiin!


Mitä sinun tulee tehdä, jotta saat Pinterestistä parhaimman hyödyn irti yrityksesi markkinointivälineenä?


1. Käytä rich pinnejä

Rich pinnit ovat pinnejä, jotka sisältävät enemmän tietoa kuin normaalit pinnit, jotka eivät ole rich pinnejä.

Rich pinnien avulla pystyt esimerkiksi lisäämään hintatiedot pinniisi, tuotteen varastosaldon tai reseptisi raaka-aineet, jos olet esimerkiksi ruokabloggaaja.  


2. Kirjoita houkuttelevat otsikot

Otsikot ovat tärkeitä! Kirjoita kiinnostava ja infomatiivinen otsake jokaiselle pinnillesi.

Sisällytä otsikkoon myös avainsanoja. Otsikon tulisi olla sellainen, että ihmiset haluavat klikata kuvaasi sen johdosta.


3. Kiinnitä huomiota visuaaliseen ilmeeseen

Pinterestin visuaalisuuden johdosta myös yrityksen tulee kiinnittää huomiota omaan visuaaliseen ilmeeseensä Pinterestissä.

 
 
Pinterest markkinointi ja pinnit Pinterestissä #nellaino #pinterestvinkit
 

Pyri olemaan koherentti ja luomaan pinnejä, joissa on yhteneväinen ilme.

Käytä omia brändivärejäsi ja -fonttejasi, kun luot uusia pinneja. Ota myös huomioon, että kansiot, joihin pinnejä talletat ovat yhteneväisiä ulkoasultaan.

4. MIETI KOHDERYHMÄÄSI

Kun luot uusia pinnejä ja kansioita pinnejäsi varten, mieti mistä asioista unelma-asiakkaasi on kiinnostunut. Tee lisää unelmayleisöäsi kiinnostavaa sisältöä.

 
Pinterest-markkinoinnissa on tärkeä hahmottaa ja löytää oma kohderyhmä, jolle sisältöä tuotetaan. www.nellaino.com/blog #nellaino #pinterestvinkit
 


5. Älä ole itsekäs

Älä pinnaa vain omia yrityksen kuvia Pinterestiin, vaan pinnaa myös muiden kuvia maltillisesti.

Voit saada nopeammin seuraajia Pinterestissä, jos osaat kuratoida kiinnostavaa sisältöä kansioihisi. Talleta Pinterestiin kuitenkin enemmän omaa sisältöäsi kuin muiden.


6. Käytä ryhmäkansioita harkiten

Ryhmäkansiot voivat olla hyvä keino kasvattaa omien pinnien näkyvyyttä Pinterestissä, mutta älä yritä osallistua mahdollisimman moneen ryhmäkansioon. Tässäkin laatu korvaa määrän.

Voit myös perustaa oman ryhmäkansion ja kutsua muita pinnaamaan sinne tiettyyn, määrittelemääsi aihepiiriin liittyviä pinnejä.

En missään nimessä suosittele liittymään tai perustamaan ns. yleisryhmäkansiota, johon voisi pinnata mitä vain kuvia.

Pinterest suosii sitä, että pinni, joka on esimerkiksi resepti pinnataan kansioon, joka on sille relevantti.

Esimerkki kuinka Target on käyttänyt ryhmäkansioita hyväksi:

Target teki yhteistyötä suositun lifestyle-bloggaajan kanssa. Target kutsui Poppytalkin pinnaamaan yhteiselle ryhmätaululle ja näin pystyi hyödyntämään Poppytalkin Pinterest-seuraajat omassa markkinoinnissaan.


7. SEURAA MITTAREITA

Käytä Pinterestin omaa analytiikkaa sekä Googlen analytiikkaa löytääksesi parhaiten yleisöäsi kiinnostavat pinnit.

Voit seurata mitkä pinnit ja mitkä taulut saavat eniten huomiota ja luoda samankaltaista sisältöä tulevaisuudessa, mikä kiinnostaa omaa kohdeyleisöäsi.

Jos kaipaat apua omaan Pinterest-markkinointiisi, autan sinua mielelläni. Varaa oma Pinterest-strategiakonsultointiaikasi!