Opi miten hyödynnät Pinterestiä markkinoinnissasi - 7 parasta syytä

 
Lue miksi Pinterestiä kannattaa hyödyntää yrityksen ja brändin markkinoinnissa. www.nellaino.com #pinterestmarkkinointi #sosiaalinenmedia #digimarkkinointi #pinterestvinkit
 

YLEISIMMÄT HARHALUULOT PINTERESTISTÄ

 

JA MIKSI SINUN KANNATTAISI KÄYTTÄÄ PINTERESTIÄ OMASSA MARKKINOINNISSASI


 

Pinterest on ehkä aliarvostetuin markkinointikanava Suomessa mitä tiedän.

 

Pinterestin voimaa liikenteen ohjaamiseen ja ostopäätösten tekemiseen ei kuitenkaan voi kiistää. Kaikki, jotka käyttävät Pinterestiä strategisesti markkinointiin ja brändin rakentamiseen tietävät tämän.

 

Pinterest ei ole vain amerikkalaisten käyttämä kanava, sillä yli 50% Pinterestin käyttäjistä tulee jo muualta kuin Yhdysvalloista. Uusista käyttäjistä jopa 75% tulee Yhdysvaltojen ulkopuolelta.

 

Kyse on siis globaalista ja monikulttuurisesta kanavasta.

 

WHY NOT?

MIKSI PINTERESTIÄ EI KÄYTETÄ SUOMESSA?

 

Miksi yritykset ja yrittäjät laittavat rahansa Facebook-markkinointiin, mutta eivät viitsi edes perustaa ILMAISTA yritystiliä Pinterestiin?

 

Pinterestiin liittyy yleinen harhaluulo siitä, että sitä käytetään vain ideoimiseen ja suunnitelmien tallentamiseen. Se on vähän niin kuin tyttöjen ja naisten juttu. Iso scrapbook. Tämä harhaluulo on värittynyt mielestäni ikävän paljon vaaleanpunaisella kynällä.

 

Kyllä, Pinterestin käyttäjistä edelleen enin osa on naisia (70%).

 

Pinterest ei myöskään ole vain ideointia ja ihania juttuja, sillä 87% Pinterestin käyttäjistä on joskus OSTANUT jotakin, koska on nähnyt tuotteen tai palvelun Pinterestissä.

 

Oletko kenties itsekin tehnyt näin huomaamattasi?

 

Ai niin, ja Pinterestissä on yli 250 miljoonaa aktiivista kuukausittaista käyttäjää. Ostopotentiaalia siis löytyy.

 

Ostopotentiaaliin liittyen, Pinterestin tyypillinen käyttäjä on tällä hetkellä koulutettu nainen (25-54 vuotiaat isoin ryhmä), jolla on keskivertoa enemmän rahaa käyttää kuluttamiseen. Pinterestin käyttäjistä 40 %:lla on talouden vuositulot 100.000 dollaria tai enemmän.

 

Hänellä myös todennäköisesti on pieniä, alle 5-vuotiaita lapsia.

Miesten suosikkiaiheita Pinterestissä ovat ruoka, juomat ja teknologia.

 
Strateginen Pinterestin käyttö by Nellaino www.nellaino.com
 

 

MILLENIAALIT PINTERESTISSÄ

 

Naisten lisäksi iso Pinterestin käyttäjäryhmä on milleniaalit. Yhdysvalloissa pelkästään on 75 miljoonaa milleniaalia, jotka käyttävät rahaa ostoksiin 65 biljonaa vuosittain (= suurin kuluttajaryhmä Yhdysvalloissa).

 

Jo puolet milleniaaleista käyttää Pinterestiä kuukausittain ja kertoo sen olevan yhtä tärkeä foorumi kuin Instagramin.

 

Milleniaalit etsivät Pinterestistä brändejä ja yrityksiä, jotka ovat autenttisia, joihin he voivat samaistua ja joiden arvot he jakavat. Milleniaaleista 63 % kertoo Pinterestin auttavan heitä löytämään uusia brändejä ja tuotteita ostettavaksi.

 

Miksi siis markkinoit Instagramissa, mutta et Pinterestissä, jos kohderyhmäsi on milleniaalit?

Parhaat syyt käyttää Pinterestiä markkinoinnissa. www.nellaino.com #pinterestmarkkinointi #pinterestvinkit #digitaalinenmarkkinointi

 

7 PARASTA SYYTÄ ALOITTAA SYSTEMAATTINEN JA SUUNNITELTU PINTERESTIN KÄYTTÄMINEN

 

Tässä 7 parasta syytä Pinterestin käyttämiseen yrityksesi ja brändisi markkinoinnissa (nämä ovat minun mielestä ne parhaimmat syyt, sinulla voi olla toiset syyt):

 

1. Pinterest on visuaalinen hakukone

Pinterest on vähän niin kuin Google, mutta Pinterest hakee tuloksia ns. kuvahaulla. Et voi esimerkiksi hakea Instagramissa tai Facebookissa haulla: “Miten käyttää salamavaloa apuna valokuvauksessa?” Pinterestissä voit hakea kokonaisilla lauseilla ja saat varmasti hakuasi vastaavia tuloksia, jos niitä vain on olemassa.

 

2. Pinterestiä käytetään ostosten suunnitteluun

Jopa yli 90% Pinterestin käyttäjistä on kertonut käyttäneensä Pinterestiä tulevien ostostensa suunnitteluun. Eikö olisi mahtavaa, jos voisit olla osa tätä suunnitteluprosessia ja kenties vaikuttaa asiakkaan ostopäätökseen?

 

3. Pinterestin avulla saat lisää liikennettä kotisivuillesi, blogiisi ja verkkokauppaasi

Itse en ole vielä tavannut ketään, jolle Pinterest ei olisi tuonut lisää liikennettä sen jälkeen, kun olen optimoinut heidän tilinsä. Pinterest vain todellakin toimii liikenteen ohjaamiseen, kun tilin ja pinnien optimointi on tehty huolella.

 

4. Sähköpostilistasi kasvattaminen onnistuu Pinterestin avulla melko helposti, jos sinulla on kiinnostava liidi magneetti (lead magnet)  ja osaat luoda houkuttelevia pinnejä (pin = kuva, jonka tallennat Pinterestiin)

Sähköpostimarkkinointi ei todellakaan ole kuollut, mutta sähköpostilistan kasvattaminen saattaa aluksi tuntua hankalalta. Pinterestin avulla helpotat listasi kasvattamista.

 

5. Pinterestin käyttäminen markkinointitarkoituksessa on halvempaa kuin minkään muun sosiaalisen median kautta tapahtuva markkinointi

Lukuun ottamatta pinnien ajastukseen käyttämiäsi ohjelmia, Pinterestissä “mainostaminen” ei maksa mitään (paitsi osaamista ja aikaa luoda kiinnostavaa sisältöä! Huh!).

Huom! Maksullinen Pinterest-mainos ei ole vielä mahdollista Suomessa.

 

6. Pinnaamisen automatisointi säästää markkinointiin käyttämääsi aikaa

Voit käytännössä automatisoida hyvin pitkälle pinnauksen eli sinun ei tarvitse käyttää joka päivä omaa aikaasi pinnaamiseen, vaan voit esimerkiksi käyttää puoli tuntia joka viikko siihen, että ajastat tulevan viikkosi pinnit. Parhain työväline pinnien ajastamiseen on Tailwind.* 

 

* Ohessa on affiliate-linkkini Tailwindiin. Klikkaamalla linkkini kautta Tailwindiin, saat yhden kuukauden ilmaisen testijakson Tailwindissä ja minä saan pienen korvauksen, mikäli päätät jatkaa Tailwindin käyttöä Pro-tilillä.

 

Tai voit myös ostaa minulta konsultointipalveluja, niin kerron miten sinun tulisi hoitaa Pinterest-tiliäsi ja pinnata omaa sisältöäsi. Samalla saat taatusti optimoidut pinnit tilillesi ja tavoitat heti suuremman yleisön.

 

 

7. Pinterest mahdollistaa pinniesi elämisen lähes ikuisesti netissä 

No ei nyt sentään ikuisesti, mutta ei ole lainkaan epätavallista, että vielä vuosien jälkeenkin pinnisi tuovat sivustollesi liikennettä Pinterestistä. Samaa ei voi sanoa esimerkiksi Facebook mainoksesta.

 

Aika vaikuttavaa vai mitä?

 

Mikäli haluat kokeilla Pinterest-markkinointia tai haluat, että Pinterest-tilisi optimoidaan Pinterestin omaa SEO:a varten, varaa oma konsultointiaikasi!

 

Voit varata ilmaisen 15 minuutin Skype- tai puhelinpalaverin kanssani, jonka aikana kartoitan tarpeesi Pinterestin suhteen sekä kerron millä tavoin voisin auttaa juuri sinun yritystäsi tai brändiäsi kasvattamaan asiakaskuntaa, lisäämään liikennettä tai vahvistamaan brändinäkyvyyttäsi Pinterestissä (ja myös Googlessa).

 

 
7 syystä aloittaa Pinteresin käyttäminen markkinointitarkoituksessa. Hyödynnä Pinterestiä yrityksesi ja brändisi näkyvyydessä. www.nellaino.com #pinterestmarkkinointi #sosiaalinenmedia #digimarkkinointi #yrittäjät