Case Study: Miten Pinterest toimii kansainvälisten asiakkaiden tavoittamiseen

Pinterest-osaajaksi Nellainon strategiasessioiden avulla www.nellaino.com/suomeksi

Lue miten Pinterestillä tavoitetaan kansainvälisiä asiakkaita


Vieraskynäilijä: Varpu Pöyry pitää englanninkielistä Her Finland-blogia, joka kertoo suomalaisesta elämänmenosta ja matkakohteista. Blogi on perustettu tammikuussa 2018 ja tällä hetkellä sillä on yli 20 000 uniikkia lukijaa kuukaudessa. EDIT: keväällä 2019 Varpun blogissa on vieraillut 27 000 uniikkia kävijää kuukaudessa.


Olet ehkä kuullut, että Pinterest on hyvä tapa saada aiheestasi kiinnostuneita ihmisiä verkkosivuillesi. Tämä on ehdottoman totta!

 

Tässä postauksessa kerron konkreettisesti, miten onnistuin kasvattamaan vuodessa päivittäisten Pinterestistä tulevien klikkausten määrän nollasta 170 klikkaukseen Petran strategiasessioiden avulla.

 

Jos Pinterest on sinulle aivan vieras, käy ensiksi lukemassa Petran loistava yleispostaus Pinterestin hyödyntämisesta markkinnoinnissa ja palaa sitten lukemaan tämä asiakastarina!

 

Pinterest-yleisön parhaat puolet

 

Pinterestissä minulle parasta on määrä ja laatu.

 

Viime vuonna Pinterest oli kolmanneksi tärkein liikenteen tuojani hakukoneoptimoinnin ja Facebookin jälkeen. Konkreettisesti tämä alusta toi 15% kävijöistä koko vuoden kävijöistä.  

 

Erityisen hienoa Pinterest-yleisössä on laatu. Ihania kommentteja, kokemuksia ja kysymyksiä Suomesta tulee usein juuri heiltä. Pinterest-yleisö vietti sivuillani eniten aikaa. Visuaalisina ihmisinä useat heistä alkoivat seuraamaan minua myös Instagramissa.

Pinterest+01012081+-07012019+Google+analytics+from+Her+Finland+blog
Pinterest sessions for Her Finland blog 01012081+-07012019

Tältä vuosi Pinterest-liikennettä sivulleni näyttää minun tapauksessani. Huomaatkin että syksyllä on tapahtunut hurjaa kehitystä. Kyseinen käppyrä on Google Analyticsin sessioina.  

 

Keskimääräisinä klikkauksina kehitys on ollut siis nollasta 170 klikkaukseen per päivä.

 

Pinterestin sisällä näkyvyyteni on noussut nollasta 1,3 miljoonaan kuukausittaisee katsojaan.

Pinterest+viewers+tammikuu+2019.jpg

 

Pinterestin hyödyt eivät tule heti, eivätkä ilman työtä, mutta näitä lukuja on ilo katsoa. Kerron nyt tarkemmin miten viime vuosi käytännössä meni.

 

Pinterest-aloittelijan haksahdus

 

Tammikuussa 2018 aloitin Pinterest-profiilini kanssa nollasta. En tiennyt Pinterestistä mitään ja imuroin tietoa. Aiheesta löytyy paljon ilmaisia postauksia, oppaita ja videoita englanniksi. Niiden perusteella tein profiilini ja ensimmäiset pinnini.

 

Petralta löytyy kullanarvoinen postaus Pinterest-tilin perustamisesta ja kaiken aloittamisesta suomeksi. Voi kun olisin löytänyt tämän viime tammikuussa, mutta mieleeni ei juolahtanut, että meillä on Pinterest-ammattilainen Suomessa!

 

Joka tapauksessa, ilokseni aloin saamaan klikkauksia sivuilleni. Tämä johtunee siitä, että aiheeni on melkoisen uniikki ja pinnini olivat suhteellisen kelvollisia. Keskimääräisesti sain päivittäin 40-70 klikkausta sivuilleni Pinterestin kautta.

Maaliskuu 2018 klikit Her Finland blogista

 

Mutta kehitystä ei tapahtunut. Enempää klikkejä ei tullut. Se oli aivan liian vähän siihen nähden, miten paljon käytin aikaa Pinterestiin, vaikka minulla olikin Tailwind*, joka on ehdoton Pinterest-markkinoinnissa.

 

Ostin amerikkalaisen 60 euron arvoisen Pinterest-kurssin, joka upeista myyntipuheista huolimatta osottautui kelvottomaksi. Se sisälsi samat vinkit, jotka olin jo lukenut ilmaiseksi ja mikä pahempaa, kourallisen jo vanhentunutta tietoa (tästä lisää myöhemmin).

 

Tammikuusta maaliskuuhun olin junnannut paikallaan ja se turhautti. Onneksi Naisyrittäjien Facebook-yhteisön kautta löysin Petran.

 

Pinterest-osaajaksi strategiasession avulla

 

Otimme ensimmäisen strategiasession maaliskuun lopussa. Petra analysoi profiilini, pinnini, tauluni ja kertoi vinkit tehokkaaseen Pinterestin käyttöön.

 

 

Paljon olin tehnyt oikein, mutta tietämyksessäni oli virheitä, jotka johtuivat kahdesta syystä: joko en vain asiaa tiennyt tai ostamani kurssi oli opettanut minulle vanhentuneita asioita.

 

Pinterest on nimittäin kuin teini-ikäinen nuori toiminnassaan. Se muuttaa käyttämäänsä kaavaa aika ajoin ja asiasta pitää olla tietoinen, jotta näkyvyys on paras mahdollinen. No, näinhän kaikki alustat, kuten Facebook ja Instagramkin tekevät.

 

Mutta, kuten kaikille teineille, Pinterestille kaverit ovat tärkeitä. Se kertoo muutokset avoimesti sen kaikista pitkäaikaisimmille jäsenille, jotta alusta kehittyy avoimen lähdekoodin tavoin palautteen avulla. Tämä on Petran palveluiden ydin. Petra kuuluu näihin kavereihin.

 

Petran kanssa yhteistyö on mahtavaa, koska voin olla varma, että kun muutos tulee, tiedän siitä. Viime vuonna Pinterest muutti kaavaansa kolme kertaa ja Petra laittoi minulle niistä viestiä heti.

 
Asiakascase Her Finland -matkablogi ja Pinterest. www.nellaino.com/suomeksi
 

 

Pinterest-markkinoinnin vaikutukset eivät tule heti

 

Ensimmäisen strategiasessiomme jälkeen tein suursiivouksen profiilissani ja aloin tekemään systemaattisesti Pinterest-markkinointiani Petran vinkkien mukaisesti.

 

Petra kertoi, että näkyvyys kasvaa hitaasti mutta varmasti. Siihen piti nyt vain luottaa. Tein joka viikko asiat systemaattisesti: ajastukset, uudet pinnit, hakusanat ja call to actionit pinnien tekstiosioissa.

 

Näkyvyys alkoi kasvaa, erityisesti Pinterestin sisällä. Myös klikkaukset sivulleni kasvoivat, mutta hitaasti, kuten näit koko vuoden käppyrässäni tämän postauksen alussa.

Kesäkuu 2018 koko Pinterest yleisö Her Finland blogissa

 

Kesäkuussa 2018 Pinterest-näkyvyyteni oli 590 000 katsojaa, kun se maaliskuussa oli 144 000.

 

Pinterest-markkinointi alkaa säkenöidä

 

Lokakuussa otin toisen strategiasession Petralta. Oppimismuotona keskustelu on loistava. Väärinymmärrykset saa korjattua ja pikkuasioihin saa heti selvyyden.

 

Korjasimme muutamia asioita toiminnassani ja pam, klikkauksien kehitys on ollut siitä lähtien erinomaista. Uskon, että Petran konsultaatio, systemaattinen tekeminen ja profilin ikä ovat luoneet merkittävän yhteisvaikutuksen.

Tammikuu 2019 klikit Her Finland blogiin.

 

Kutkuttavaa on, että tämä oli ensimmäinen vuoteni Pinterestissä. Pinterest-tekeminen on kuin hyvä viini, se vain paranee vanhetessaan. Hyvän profiilin tenho vain vahvistuu, mitä vanhempi se on ja mitä enemmän tekee upeita pinnejä.

 

Seuraa tästä Her Finlandia Pinterestissä ja katsoa Best of Her Finland-taulusta, millaisia pinnejä teen!

 
Lue miten Pinterest auttaa kansainvälisten asiakkaiden hankinnassa. www.nellaino.com/blog